Postareal Dornbirn Station

Postareal Dornbirn Station

Dornbirn, Austria

PERIOD:

2006 - 2008

BRIEF DESCRIPTION:

A new adaptation of a former office building from the Austrian Post: An additional 2 floors were built over the existing 3-floor structure with a light-frame wood construction. The new facility was restored with barrier-free accessibility and with increased thermal performance.
With the increase in height and additional floor space, the building had redefined its urbanistic presence near the Dornbirn Train Station.
The new naturally-ventilated curtainwall façade provided better thermal performance, solar shading, and a new geometry, as a more strict monolithic structure.

TEAM:
Hermann Mandl, Michael Bieglmayer, Frank Fuhs

STRUCTURAL ENGINEERING: Moosbrugger Ing ZT GmbH

SERVICES:

General Planner

SITE PLAN

SITE PLAN

FLOOR PLAN

FLOOR PLAN

Floor PLAN

Floor PLAN

More "Commercial & Industry" projects

IZD Office Tower
ÖBB Employee Building
P&R Liesinger Platz
Power Plant Schwellöd
Postareal Dornbirn Station
Office Quartier Liesing
Chemical Factory Abu Dhabi
Supermarket Dornbirn Station
Office Werner Consult
Corda Geiger
Salon Steiner